Toimitamme sinulle nopeasti yksityisen koronatodistuksen sekä suomeksi että englanniksi!

Yle selvitti: Pääkaupunkiseudulla toimiva yritys myy väärennettyjä koronatestitodistuksia 70 euron hintaan

Ylen tietojen mukaan pääkaupunkiseudulla toimiva yritys tekee bisnestä myymällä väärennettyjä todistuksia negatiivisista koronatestituloksista. Todistus tehdään yrityksen omilla tiedoilla varustetulle pohjalle, mutta asiakkaille ei ainakaan kaikissa tapauksissa tehdä lainkaan koronavirustestiä.

Yritys myy väärennetyiksi epäiltyjä testitodistuksia huomattavasti yksityisiä terveydenhuoltoalan yrityksiä halvemmalla hinnalla. Yrityksen edustajat kiistävät väärennyksen.

Ylen lähteen mukaan väärennettyjä negatiivisia koronatestitodistuksia on myyty useille henkilöille. Todistuksille on kysyntää, koska useat maat vaativat matkustajilta negatiivisen testituloksen, jotta ulkomaan lennolle pääsee.

Todistusta voi tarvita myös työssäkäynnin vuoksi. Osa työnantajista voi vaatia todistuksen esimerkiksi ulkomailta saapuvalta työntekijältä.

Monien sairaanhoitopiirien alueella koronavirustestistä ei saa minkäänlaista todistusta. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin tekemästä koronatestin tuloksesta on voinut ladata sähköisen todistuksen helmikuun lopusta lähtien.

Sitä ennen ainoa laillinen vaihtoehto todistuksen saamiseksi oli maksaa testistä ja todistuksesta jopa 300 euroa yksityiselle toimijalle.

Lue koko uutinen Ylen sivuilta klikkaamalla tästä