Toimitamme sinulle nopeasti yksityisen koronatodistuksen sekä suomeksi että englanniksi!

Kysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset

Onko todistuksenne EU:n koronatodistus?

Koronatodistus.fi kirjoittama todistus ei ole Omakannasta saatava EU:n koronatodistus, vaan lääkärintodistus. Todistuksemme sisältää samoja tietoja ja samantyyppisen varmennuksen kuin EU:n koronatodistus. Koronatodistus.fi:n todistusten QR-koodi ei ole kuitenkaan yhteensopiva EU:n koronatodistuksen tai muiden vastaavien lukijoiden kanssa, vaan todistuksillemme on oma QR-koodilukijaa.

Koronatodistus.fi kautta et voi tilata EU:n koronatodistusta.

Kenelle koronatodistus.fi kirjoittaa todistuksia?

Jos olet saanut vähintään yhden rokotuksen, antanut negatiivisen koronavirustestin tai sairastanut laboratoriotestein todetun koronavirusinfektion ja tieto tästä löytyy Kanta-arkistosta, koronatodistus.fi voi kirjoittaa sinulle näistä todistuksen. Klikkaa tästä ja tilaa haluamasi todistus.


Miten terveystietojeni tietoturvasta huolehditaan?

Koronatodistus.fi-palvelu mahdollistaa fyysisten dokumenttien varmentamisen tavalla, joka ei sisällä mitään terveys- tai henkilötiedon säilyttämistä palvelimilla. Emme varastoi palvelimillamme edes tarkistussummia, joiden murtaminen voisi teoriassakaan mahdollistaa terveystietojen vaarantumisen.

Todistuksen lukuhetkellä varmennuspalvelu ei lähetä missään tilanteessa QR-koodista luettua tietoa Internetiin. Näin estetään myös tietojen vaarantuminen tietoliikennettä kuuntelemalla.


Lähettääkö koronatodistus.fi minulle vain paperisen todistuksen?

Päivystävä lääkärimme kirjoittaa todistuksia, katso tästä lisätietoja. Tarjoamme paperista todistusta sekä sähköisenä saatavaa QR-koodia, jonka voi näyttää tarkastuksessa esimerkiksi rajalla tai lähtöportilla.Voitteko kirjoittaa myös sairauslomatodistuksia?

Emme tällä hetkellä todista muuta kuin rokotus- ja laboratoriotestitietoja, ja nämä tulee olla kirjattu toisten terveydenhuollon ammattilaisten toimesta Kanta-arkistoon. Työkyvyn arviointi ei ole mahdollista etäpalvelumme kautta ja siten emme kirjoita sairauspoissaolotodistuksia.


Miten tarkastatte, olenko saanut rokotteen, negatiivisen testituloksen tai sairastanut taudin?

Kansallinen Kanta-arkisto tarjoaa lääkäreillemme luotettua tietoa potilaiden rokotus- ja koronatestituloksista. Kirjoitamme todistuksia vain kun olemme varmoja todistettavasta asiasta.


Voinko saada rokotustodistuksen, vaikka olen saanut vain yhden rokotteen?

Kyllä voit. Täytäthän huolellisesti tilauslomakkeen, niin päivystävä lääkärimme osaa kirjoittaa sinulle oikeanlaisen todistuksen.


Voiko lääkäri vain kirjoitella todistuksia näkemättä potilasta?

Kiitos kansallisen Kanta-arkiston, lääkäreidemme on mahdollista saada luotetut tiedot potilaiden rokotus- ja koronatestituloksista. Lääkärimme kirjoittavat todistuksia vain ollessaan varmoja todistettavasta asiasta.


Voiko koronatodistus.fi vuotaa terveystietoni ulkopuolisille tahoille?

Koronatodistus.fi-palvelu mahdollistaa fyysisten dokumenttien varmentamisen tavalla, joka ei sisällä mitään terveys- tai henkilötiedon säilyttämistä palvelimilla. Emme varastoi edes tarkistussummia, joiden murtaminen teoriassa voisi mahdollistaa tietojen vaarantumisen.

Todistuksen lukuhetkellä varmennuspalvelu ei lähetä missään tilanteessa QR-koodista luettua tietoa Internetiin. Näin estetään myös tietojen vaarantuminen tietoliikennettä kuuntelemalla.


Miten saan käsiini paperisen todistuksen?

Päivystävä lääkärimme kirjoittaa pyytämäsi koronatodistuksen, mikäli Kanta-arkistosta löytyvät tiedot täsmäävät pyyntöön. Lähetämme todistuksen haluamaasi osoitteeseen perinteisellä postilla. Koronatodistus.fi ei vastaa kuljetuksen onnistumisesta. Mikäli et kuitenkaan saa paperista todistustasi sovitussa ajassa, olethan viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu [at] validor.fi.


Entä jos koronatodistustani ei hyväksytä rajalla?

Tiimimme tekee jatkuvasti töitä, jotta jokaisen maan vaatimukset koronatodistuksen ulkoasusta olisivat ajan tasalla. Tilanne muuttuu usein ja nopealla aikataululla ja olethan siksi viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli kohtaat tällaisen tilanteen. Pyrimme päivittämään QR-koodisi haluttuun muotoon mahdollisimman nopeasti.


Eikö ihmisten pitäisi vain pysyä kotona eikä matkustaa?

Terveysviranomaiset ovat ainoita tahoja, jotka määrittelevät kulloinkin voimassa olevat kansalliset matkustusrajoitukset Suomessa. Koronatodistus.fi haluaa mahdollistaa liikkumisen näiden rajoitusten puitteissa mahdollisimman mutkattomalla tavalla. Palvelumme ei ole perustettu pelkästään matkustamisen mahdollistamiseen, vaan haluamme tarjota myös turvallisempaa kohtaamista yleisötilaisuuksissa, messuilla ja muissa kokoontumisissa.


Miten koronatodistus.fi eroaa muista tarjolla olevista koronatodistuksista?

Toivottavasti ei mitenkään, sillä koronatodistus.fi on erinomaisesti suunniteltu virallinen lääkärintodistus, joka muun muassa seuraa WHO:n ja EU:n suosituksia koronarokotustodistuksesta ja on sen lisäksi käytännössä mahdoton väärentää – toivomme muidenkin alalla toimijoiden noudattavan vähintään samaa protokollaa turvallisuudessa!

Potilaalla on Suomessa valinnanvapaus valita itselleen mikä tahansa koronatodistus sitä tarvitessaan. Julkiset ja yksityiset toimijat ovat kehittämässä tai jo kehittäneet todistuksia ja tarjoavat niitä kukin omaan hintaansa tai mahdollisesti jopa ilmaiseksi.

Koronatodistus.fi tarjoaa potilaalle turvallisen, toimivan ja huokean koronatodistuksen. Saat omasi tilattua vaikka heti. Klikkaa tästä tilaamaan.


Missä todistuksemme käy?

Olemme olleet yhteydessä rokotustodistuspohjamme kanssa jo helmikuusta 2021 alkaen varustamoihin, lentoyhtiöihin ja tapahtumajärjestäjiin maailmanlaajuisesti. Vaikka WHO on luonut raamit rokotustodistuksessa sisällytettävälle tiedolle, ja eHealth networkilla on omat suosituksensa, maailmassa vallitsee vielä varsin odottava tunnelma. Edes Euroopan sisällä jäsenvaltiot eivät ole suoraan siirtymässä vihreään passiin, mihin Suomi on julkisen terveydenhuollon kautta pyrkimässä. Niinpä Validor ei voi muuttuvassa maailmantilanteessa ottaa kantaa siihen, miten todistuksillamme pääsee Euroopan sisäpuolella ja ulkopuolella matkustamaan. Jokaisen on tarkastettava asia itse ennen rajanylitystä.

Yksityiset palveluntarjoajat voivat sen sijaan monessa maassa päättää itse toiminnastaan, kunhan se on paikallisten lakien ja normien mukaista. Monessa maassa onkin jo käytössä vapautuksia karanteenista ja negatiivisesta pakkotestauksesta, mikäli matkaaja voi todistaa saaneensa rokotuksen tai sairastaneensa hiljattain koronavirusinfektion. Koronatodistus.fi-osoitteessa tarjolla oleva Validor Oy:n rokotustodistus on hyväksytty toimivaksi asiakirjaksi Royal Caribbeanin, Celebrity Cruisesin, Azamaran, Virgin Voyagesin, Norwegian Cruise Linen, Lindblad Expeditionsin, Regent Seven Seas Cruisesin ja Windstar Cruisesin laivamatkoille matkan muiden ehtojen mukaisesti. Selvitämme uusia yhteistyötahoja jatkuvasti, mutta matkaa varatessa suosittelemme kuitenkin itse varmistamaan todistuksen kelpoisuuden matkanjärjestäjältä. Näin muuttuvat todistusvaatimukset eivät ole matkasi esteenä. 


Miksi koronatodistus on tarpeellinen?

Koronaviruspandemian jatkuessa on entistä tärkeämpää, että jokaisella suomalaisella on luotettava ja yhdenvertainen mahdollisuus osoittaa saaneensa koronarokotteen, antaneensa negatiivisen testituloksen tai todistaa sairastaneensa koronavirusinfektion. Mielestämme suomalaisilla tulisi olla oikeus matkustaa, ja matkustaminen onkin paitsi lomailua myös tärkeä osa globaalia taloutta. Suomella ei ole viennistä riippuvaisena taloutena varaa rajoittaa matkustamista enempää kuin mitä viranomaismääräykset vaativat. On koko yhteiskunnan etu, että rajoituksia aiheuttaa ainoastaan pandemia, ei tekniset ratkaisut, niiden puuttuminen tai niiden viipyminen.

Koronatodistus.fi auttaa suomalaisia palaamaan normaaliin elämään sikäli, kun se kulloinkin on viranomaismääräysten ja -suositusten mukaan mahdollista. Emme kannusta ylimääräiseen matkusteluun ennen kun pandemia helpottaa, mutta pelkkä todistuksen hankala saaminen ei voi olla este liikkumiselle sitten, kun muut liikkumisen rajoitukset poistuvat. Koronatodistuksen pitää perustua varmistettuun tietoon, sen pitää olla asianmukaisen ammattilaisen laatima ja ennen kaikkea todistuksen pitää täyttää todistuksen vaatijan asettamat kriteerit. On tärkeää, että sekä todistuksen laatija että sen pyytäjä ovat selvillä kulloinkin tarvittavasta todistuksen rakenteesta ja sisällöstä.


Ovatko koronatodistus.fi:n todistukset luotettavia?

Validor on kehittänyt laatimiinsa todistuksiin QR-koodina upotetun digitaalisen varmisteen, jonka avulla viranomaiset voivat yhdistää esitetyn dokumentin henkilöön. Varmenne perustuu todistuksen informaatiosisällön rakenteellistamiseen ja julkisen avaimen salaukseen. Jyrkästi kasvava kysyntä matkustamiselle pandemian jälkeen tuo mukanaan rikollista toimintaa ja huolta herättävät väärennetyt koronatodistukset. Validor on mukana tarjoamassa luotettavaa kansainvälistä palvelua kaikille suomalaisille.

Varmenteen sisältävä todistus lähetetään asiakkaalle salatulla sähköpostilla, joten sovellusten asentamista, tunnistautumista tai rekisteröitymistä ei vaadita. Parhaimmillaan todistuksen esittäminen on yhtä mutkatonta kuin leffalipun käyttäminen.

Tiedon rakenteellistaminen digitaalisessa muodossa mahdollistaa myös täysin uusia mahdollisuuksia tiedon hyödyntämiseen, kuten automaattisen kielen kääntämisen ja ohjattujen todistuskriteerien automaattinen tarkistamisen. Kun suomalainen näyttää suomenkielistä todistustaan toisen maan rajavalvonnassa, sivustomme luoma tunniste pystyy sekä esittämään tiedon vastaanottavan maan kielellä että tarkistamaan tietojen täyttävän maahan pääsyn kriteerit. Kaikki tämä voidaan toteuttaa ilman sovellusten asentamista tai arkaluontoisen tiedon tallentamista palvelimille tai sinne lähettämistä.

Koronatodistus.fi:n tuottamat kolme eri koronatodistusta ovat turvallisia. Voit lukea lisää tietoturvasta täältä.


Keitä me olemme?

Koronatodistus.fi-sivuston tarjoaa Validor Oy. Innovatiiviset asiantuntijamme luovat parhaillaan Suomen laadukkainta etälääkäripalvelua.